-

Elérhetőségek

Galambos Logistic Kft.
Cím: 9751 Vép, Kassai utca 73.
GPS: N 47.24271°   E 16.72008°
Telefon:
+3694543026
Adószám: 13932129-2-18
Cégjegyzékszám: 18-09-107183
Banki kapcsolat: Oberbank AG.
Bankszámlaszám: IBAN: HU71
HUF 18400010-03407331-20100026
IBAN: HU10
EUR: 18400010-03407331-20101027
Swift Code: OBKLHUHB
Közösségi adószám: HU 13932129


Hírek

Tegyük gördülékennyé az iskolakezdést!



Tegyük gördülékennyé az iskolakezdést!

Az iskolakezdés nemcsak anyagi terhet jelent a szülők számára, hanem több teendőt is, amire időt kell szakítaniuk még a becsengetés előtt, és sokszor közvetlenül utána is. Mindez sok energiát von el ebben az időszakban a munkavégzéstől, a HR azonban sokat segíthet: az extra figyelem pedig megtérül az elköteleződésben. » Back to school

 

A tanévkezdés – még ha nem is az első – biztos, hogy kihatással van a szülők koncentrációjára és teljesítményére a munkahelyükön. A különböző formában nyújtott anyagi támogatás csökkenti a beiskolázás anyagi terheit, ami jelentősen segíthet helyzetükön, ám ezzel még koránt sincs vége a megpróbáltatásaiknak. A mindennapi logisztika sok energiát von el tőlük, és ebben sokféle módon mérsékelhet a terheiken a munkáltató. Az egyik ilyen a rugalmas munkaidő, amikor engedélyt kapnak a korábbi távozásra vagy későbbi érkezésre, valamint a rendes munkaidőn túl pótolhatják a feladataikat. Ezáltal kevésbé lesz stresszes számukra a tanév beindítása. Mindezt átláthatóan és nyíltan érdemes kommunikálni, hogy mindenki tudja, mikor nem számíthat pontosan a munkatársra. Ehhez számos kommunikációs eszköz is bevethető a chat láthatóságától a közös naptárban való bejegyzésig.

 

Megtérülő befektetés

Az anyagi hozzájárulás nagy segítség, de azt is finomra lehet hangolni. A dolgozókkal való kommunikáció során kideríthető, hogy mire is van valójában szükségük. Lehet ez egyszeri egyösszegű juttatás vagy akár kedvezmény biztosítása bizonyos üzletekben. Mindez a munkáltatónak olyan befektetés, amely a dolgozói lojalitás, elköteleződés és produktivitásemelkedés formájában térül meg.

Az egyszeri, egyösszegű támogatást választotta a tanévkezdés megkönnyítésére a Galambos cégcsoport egyik vállalkozása is, ahol idén gyermekenként 23 200 forint értékű utalványt kap minden munkavállaló, akinek a vele egy háztartásban élő gyermeke közoktatási intézményben tanul. Már hét éve segítik így a dolgozóikat, és a visszajelzések szerint nagyon kedvelt ezt a megoldás, mert széleskörűen felhasználható. Nemcsak könyvesboltban vagy papír-írószer üzletben lehet elkölteni, hanem élelmiszert, sportszert, cipőt vagy akár ruházatot is lehet vásárolni belőle országszerte. „Az erre a célra szánt keretből ezen a módon kapja a munkavállaló a legmagasabb összegű segítséget, a cégnek pedig 33,04 százalék közteherrel kell számolnia” – emelte ki Jóna-Biró Viktória, HR-koordinátor. „Az ilyen módon adható összeg 100 százalékával segítjük munkatársainkat, ami a minimálbér 10 százaléka. Szóba sem került, hogy az idei évben, a cégcsoport minden cégét egyaránt érintő megnövekedett költségek miatt csökkentsük a támogatás mértékét” – tette hozzá.

 

Családközpontúság mint vállalati érték

A cégcsoport valódi családi vállalkozásként működik, a tulajdonos Galambos család harmadik generációja is részt vesz a mindennapi működésben, ezen túl pedig valóban képviselik ezen értékeket. A gyermekközpontúság minden alkalommal előtérbe kerül, ilyen például a családi nap vagy a Mikulás csomag decemberben, de a munkavállalók gyerekeit szívesen látják vendégül a nyíltnapokon raktárlátogatásra is. Ez utóbbira iskolai osztályokat is fogadnak. Jelenleg rajzpályázatot hirdettek a dolgozók csemetéinek, de a karitatív tevékenységükben is megjelenik ez az értékrend. Tavaly a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal karöltve elmaradott településeken élő gyermekeknek gyűjtöttek a munkavállalók, és a felajánlott adomány összegét megduplázta a vezetőség. „Jó érzés tudni nekem is családanyaként, hogy bármikor számíthatok éppúgy a főnökeim, mint kollégáim segítségére, hisz hasonló az értékrendünk. Emiatt a gondolkodásmód miatt nincs olyan alkalom, amikor megfeledkeznénk a gyerekekről” – összegezte Jóna-Biró Viktória.

 

Forrás: https://behaviour.hu/tegyuk-gordulekennye-az-iskolakezdest/






Vissza az előző oldalra!
Galambos Logistic Kft. - MagyarGalambos Logistic Kft. - AngolGalambos Logistic Kft. - Német